Dania będą jak zwykle niebanalne, ale królową imprezy będzie WINO - specjalnie dobrane do każdej potrawy przez Zbyszka Czajkowskiego w bydgoskiej WINOSFERY.
Dzięki jego osobie, dzięki wielkiemu talentowi z jakim potrafi łączyć wino z jedzeniem, kolacja ta będzie wyjątkowa.
Przewidujemy mini koncert muzyki hiszpańskiej, który w tym momencie nie jest jeszcze potwierdzony.
Na "dzień dobry" podamy musujące - De Muller Mas de Valls Brut
Do tapas - Real Bodega Reserva
Do wołowiny dwa wina - Vina Olagosa Crianza i Vina Olagosa Reserva
Do serów - De Muller Vine de Misa
W menu znajdą się:
- grillowana papryka z sosem z kalmarów
- pieczarki w kremowym sosie sherry
- chorizo z galaretką z cydru i pudrem z czarnych oliwek
- Duszona w winie wołowina z ostrym sosem romesco z rozmarynowymi gruszkami, szparagami i puree z fasoli
- deska serów zagrodowych
Zapraszamy wszystkich, którzy cenią sobie dobrą kuchnie i wielkie WINA
27.V.2011 o godz. 19.00
90 zł - osoba
zgłoszenia klubdakawo@gmail.com
Jak zwykle rewelka się szykuje. Wzdycham z zazdrością i życzę wszystkim degustatorom niebiańskich doznań. Cie florek! O tym menu będzie się mówić, bez dwóch zdań.
OdpowiedzUsuńzaplacilbym 200 PLN jak bym mial tylko mozliwosc sie przysiasc do kolacyjki.... hmmmm
OdpowiedzUsuńBardzo chetnie, ale... za daleko:((
OdpowiedzUsuńOj poprosze "chorizo z galaretką z cydru" raz :) Wspaniale brzmi, wiem ze kiedys dotre do Was, no musze! Pozdrawiam :) Kibicuje DaKaWo co sił!
OdpowiedzUsuńCiągle mi terminy nie pasują, a tak chciałabym się u Was pojawić na takiej kolacji. Czy może Pan podać przypuszczalny termin i temat następnego spotkania, abym mogła się zorganizować, zaplanować i przybyć.Irmela
OdpowiedzUsuńCzyprak Antoni:: Dzięki Dobrodzieju. Tu się nie mylisz - goście z menu byli bardzo zadowoleni sądząc po ilości braw jakie oddano i jestem pewien, że to główna zasługa genialnie dobranych do nich win.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Anonimowy:: Miło słyszeć taką deklarację.
Stardust:: Byłabyś nadzwyczaj mile widziana w dakawo.
buruuberii:: Wyobrażam sobie jak by taka galaretka smakowała z oryginalnym baskijskim cydrem....
Wielkie dzięki za kibicowanie i wielkie dzięki za to co robisz na swoim blogu http://makagigi.blogspot.com/
pozdrawiam Cię moja droga kibicantko.
Anonimowy:: Proszę obserwować bloga. każda "impreza" jest zawsze wcześniej nagłaśniana. Na "fecebooku" również.
Proszę o wysłanie mi swojego emaila na klubdakawo@gmail.com a będę Panią powiadamiał o każdym ruchu w dakawo.
pozdrawiam serdecznie
Dawno nie zaglądałam do "mojego zaklinacza menu" za co biję się w pierś (a gwarantuję, że ją posiadam - Stardust może potwierdzić :-))
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością sobie poczytałam o tych podawanych specjałach i chyba się domyślasz, że skręca mnie z zazdrości, iż mnie przy tym nie było. Ale wiem, że to nastąpi prędzej lub później więc uśmiecham się w sercu i już ślinka napływa mi do ust :-)
Hm... Jak ja się cieszę, że po tej ziemi "stąpają" ludzie z pasją, którzy potrafią wcielać ją w życie.
Ps. Może tego lata uda mi się dotrzeć do Dakawo...? Bardzo bym sobie tego życzyła.
Pozdrawiam :-)
Miło czytać twe słowa, za które dziękuje.
OdpowiedzUsuńDakawo działa jako restauracja od niedawna więc od 13 do 20 zastaniesz nas od środy do niedzieli.
Zapraszam i pozdrawiam