piątek, 13 maja 2011

Degustacja WIN Hiszpańskich i Kolacja w Iberyjskim Stylu



Mamy wielką przyjemność zaprosić Was na kolację, na której pierwsze skrzypce grać będzie WINO - najlepsza rzecz jaka przydarzyła się ludzkości.

Dania będą jak zwykle niebanalne, ale królową imprezy będzie WINO - specjalnie dobrane do każdej potrawy przez Zbyszka Czajkowskiego w bydgoskiej WINOSFERY.

Dzięki jego osobie, dzięki wielkiemu talentowi z jakim potrafi łączyć wino z jedzeniem, kolacja ta będzie wyjątkowa.

Przewidujemy mini koncert muzyki hiszpańskiej, który w tym momencie nie jest jeszcze potwierdzony.

Na "dzień dobry" podamy musujące - De Muller Mas de Valls Brut

Do tapas - Real Bodega Reserva

Do wołowiny dwa wina - Vina Olagosa Crianza i Vina Olagosa Reserva

Do serów - De Muller Vine de Misa

W menu znajdą się:

  • grillowana papryka z sosem z kalmarów
  • pieczarki w kremowym sosie sherry
  • chorizo z galaretką z cydru i pudrem z czarnych oliwek
  • Duszona w winie wołowina z ostrym sosem romesco z rozmarynowymi gruszkami, szparagami i puree z fasoli
  • deska serów zagrodowych 


Zapraszamy wszystkich, którzy cenią sobie dobrą kuchnie i wielkie WINA

27.V.2011 o godz. 19.00
90 zł - osoba
zgłoszenia klubdakawo@gmail.com


8 komentarzy:

  1. Jak zwykle rewelka się szykuje. Wzdycham z zazdrością i życzę wszystkim degustatorom niebiańskich doznań. Cie florek! O tym menu będzie się mówić, bez dwóch zdań.

    OdpowiedzUsuń
  2. zaplacilbym 200 PLN jak bym mial tylko mozliwosc sie przysiasc do kolacyjki.... hmmmm

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo chetnie, ale... za daleko:((

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj poprosze "chorizo z galaretką z cydru" raz :) Wspaniale brzmi, wiem ze kiedys dotre do Was, no musze! Pozdrawiam :) Kibicuje DaKaWo co sił!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciągle mi terminy nie pasują, a tak chciałabym się u Was pojawić na takiej kolacji. Czy może Pan podać przypuszczalny termin i temat następnego spotkania, abym mogła się zorganizować, zaplanować i przybyć.Irmela

    OdpowiedzUsuń
  6. Czyprak Antoni:: Dzięki Dobrodzieju. Tu się nie mylisz - goście z menu byli bardzo zadowoleni sądząc po ilości braw jakie oddano i jestem pewien, że to główna zasługa genialnie dobranych do nich win.
    pozdrawiam

    Anonimowy:: Miło słyszeć taką deklarację.

    Stardust:: Byłabyś nadzwyczaj mile widziana w dakawo.

    buruuberii:: Wyobrażam sobie jak by taka galaretka smakowała z oryginalnym baskijskim cydrem....
    Wielkie dzięki za kibicowanie i wielkie dzięki za to co robisz na swoim blogu http://makagigi.blogspot.com/
    pozdrawiam Cię moja droga kibicantko.

    Anonimowy:: Proszę obserwować bloga. każda "impreza" jest zawsze wcześniej nagłaśniana. Na "fecebooku" również.
    Proszę o wysłanie mi swojego emaila na klubdakawo@gmail.com a będę Panią powiadamiał o każdym ruchu w dakawo.
    pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Dawno nie zaglądałam do "mojego zaklinacza menu" za co biję się w pierś (a gwarantuję, że ją posiadam - Stardust może potwierdzić :-))
    Z przyjemnością sobie poczytałam o tych podawanych specjałach i chyba się domyślasz, że skręca mnie z zazdrości, iż mnie przy tym nie było. Ale wiem, że to nastąpi prędzej lub później więc uśmiecham się w sercu i już ślinka napływa mi do ust :-)
    Hm... Jak ja się cieszę, że po tej ziemi "stąpają" ludzie z pasją, którzy potrafią wcielać ją w życie.
    Ps. Może tego lata uda mi się dotrzeć do Dakawo...? Bardzo bym sobie tego życzyła.
    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Miło czytać twe słowa, za które dziękuje.
    Dakawo działa jako restauracja od niedawna więc od 13 do 20 zastaniesz nas od środy do niedzieli.
    Zapraszam i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń