Ser najzacniejszy zjedzie się na nią aby zaprezentować Państwu prawdziwe perełki polskiej sztuki serowarskiej.
Prelegentem i jej wodzirejem będzie Gieno-Brzucho Mientkiewicz; największy znawca polskich serów zagrodowych, ich wielki propagator, dziennikarz, kucharz i smakosz – „człowiek „wyjątkowy - jedyny w swoim rodzaju.
Będzie zatem wielka degustacja i wykład o serach zagrodowych.
Zaskoczy państwa 9-10 serami dając obraz wspaniałej serowarskiej mapy Rzeczypospolitej.
Niepospolite to będą smaki, wyjątkowe i zapadające na długo w pamięć jak:
- cheddar z Wąwoli
- smażony kozi z Krupocina
- z Wiżajn: śmietanka i macierzanka
- sery Ziemianina
- wrzeciono z Dargosławia
- łomnickie - różne
- praslicki
i prawdopodobnie będzie też absolutnie genialna
- chałwa serowa - to ser na wzór norweskiego geistos robiony z koziej serewatki, z dodatkiem takiejż ricotty, obmywany w mocnym piwie i leżakowany kilkanaście tygodni.
- chałwa serowa - to ser na wzór norweskiego geistos robiony z koziej serewatki, z dodatkiem takiejż ricotty, obmywany w mocnym piwie i leżakowany kilkanaście tygodni.
Będą wina i będzie kilka dań.
- Zupę buraczkową z błękitnym serem
- Boczek pieczony z kardamonem z wiśniowym sosem
- Pasztet z selera z chrzanowo-pietruszkowym musem
- Sernik z pikantną czekoladą
Cena od osoby 100 zł
zgłoszenia na: klubdakawo@gmail.com
Panowie,
OdpowiedzUsuńSzacun Wielki! to sie nazywa Serowy Zawrot Glowy ;)))
Arek, a dlaczego Ciebie nie będzie?
OdpowiedzUsuńnie mów, że daleko :o)
chętnie bym Cię poznał
Mimo zapowiedzi > nie wiem czy dam radę :-(
OdpowiedzUsuńOj, przyjechałoby się. Brawo !
OdpowiedzUsuńOj i to jaki zawrót, szykuje się serowa uczta:-)
OdpowiedzUsuńja niestety będę reprezentowany tylko wyrobem i duchem, nie osobiście. tak zwane wyższe przyczyny osobiste, ale żałuję...
OdpowiedzUsuń26 lutego to już był "100 lat temu".
OdpowiedzUsuńA gdzie relacja ze spotkania??? :-(